Pályázatok

Az alábbi oldalakon a nyertes projektjeinkkel kapcsolatos információkat találhat.

„Újra együtt a könyvtárral!”

A Mezőkovácsházi Városi Könyvtár 30 millió forint támogatást nyert  az Új Széchenyi Terv Társadalmi Operatív Program támogatási rendszeréhez, a Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című konstrukcióra, „Újra együtt a könyvtárral!” címmel benyújtott projektre. A szeptemberben elindított program 5 település (Almáskamarás, Kunágota, Nagybánhegyes, Mezőhegyes, Végegyháza) 13 nevelési-oktatási intézményével, illetve azok telephelyeivel kötött együttműködési megállapodás alapján valósul meg. A változatos programok tükrözik a projekt sokszínűségét. Heti szakkörök, tehetséggondozás, témanap, témahét és versenyek, vetélkedők formájában zajlanak a különböző tevékenységek.

Októberben megkezdődtek az őszi kirándulások is. A mezőkovácsházi óvodások egy csoportja a békéscsabai Meseházba látogatott el, Almáskamarásról 20 diák Hollókő védett faluközpontját, ófaluját, benne a Posta-és Babamúzeumot, a Szövőházat és a legendás Vármúzeumot tekinthette  meg. A kunágotai iskola 15 tanulója  Sárospatakra utazott, ahol alkalmuk nyílt megtekinteni a Nagykönyvtárat, valamint a Rákóczi várat.

A támogatás nem csak programok megszervezésére nyújt lehetőséget, hanem biztosítja a szakmai megvalósítók bérköltségét, az utazási, szállás és étkezési költségeket, valamint a foglalkozások anyagszükségletét is.

A pályázat fő célja, hogy a már kialakult szakmai összefogás tovább erősödjék, valamint az intézmény által szervezett programok, nyújtott szolgáltatások felszínre hozzák a gyermekekben rejlő kreativitást, növeljék önbizalmukat, kapcsolatteremtő, önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességüket, aktivitásukat és egészségtudatosságukat.

TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0036

valosultmeg

Press enter to search