Pályázatok

Az alábbi oldalakon a nyertes projektjeinkkel kapcsolatos információkat találhat.

A Mezőkovácsházi Városi Könyvtár újabb sikeres  pályázat megvalósítását kezdhette meg 2012. október 1-én. Az „Ezerarcú könyvtár” című projekt, mely az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, 48.401.502 Ft támogatást jelent a kedvezményezettnek. Az intézmény célja a projekt megvalósításával többek között a meglévő szolgáltatások bővítése, a végzett tevékenységek  színvonalának emelése, a könyvtár honlapjának többnyelvű, igényes információgazdag weboldallá fejlesztése.

Az olvasáskultúra fejlesztéséhez és a könyvtári programok népszerűsítéséhez különböző programokat szervezünk minden korosztály számára. „Éljünk egészségesen” programsorozat a nyugdíjasoknak, „Ringató” című programjainkkal a legkisebbeket célozzuk meg. A tanulásban akadályozott gyermekeknek Szövegértés-felzárkóztatás program keretében, a hátrányos helyzetű gyermekeknek, fiataloknak készségfejlesztő foglalkozásokkal segítünk hátrányaik leküzdésében.

A könyvtári szolgáltatások népszerűsítése céljából sokszínű kampányrendezvényeket terveztünk: Az Őszi Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretén belül az érdeklődő közönség már találkozhatott Kulka János színművésszel, aki Akarod vagy nem című dalos estjével elbűvölte a hallgatóságot, a „Családi kör” programsorozat keretében már több településen került sor több korosztály bevonásával nagy sikerű programokra.  Almáskamaráson „Márton Napi Hagyományok” címmel színvonalas, igazi tömegeket megmozgató program került megvalósításra. Nemrégiben a nagybánhegyesi és a helyi kisiskolások mesevetélkedőn mérhették össze tudásukat az „Elvarázsolt könyvtár”-ban.

Pályázati azonosító: TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0029

Press enter to search